ONTDEK HOE LEUK KRINGLOOP KAN ZIJN

De zolder...vaak dé plek in huis waar de mooiste spullen verborgen liggen te wachten tot ze opnieuw worden ontdekt. Dat geldt in elk geval zonder meer voor de Zolder van Den Helder! Onze kringloopwinkel is gestart in 2015 en inmiddels uitgegroeid naar een winkel van ruim 2000m2, waar de leukste tweedehands spulletjes hun weg naar een nieuwe eigenaar.  
Naast kleine artikelen voor in huis verkopen we meubels, witgoed, mooie kleding ,fietsen, speelgoed, kantoorspullen, tv's en nog zoveel meer. Het is dus echt de moeite waard om een kijkje bij ons te komen nemen voordat je echt nieuwe spullen koopt. Bovendien is het ook leuk om gewoon even rond te neuzen en even bij te kletsen met bakje koffie of thee met wat lekkers erbij in ons gezellige café. Je bent van harte welkom!


BEZORGSERVICE

Heb je iets leuks bij ons gevonden maar kun je het zelf niet vervoeren? We helpen je graag door het bij je thuis te bezorgen tegen een kleine vergoeding. Een afspraak maken voor bezorging kan met één van onze medewerkers in onze winkel. Zij kunnen afstemmen op welke dag er nog ruimte is en een definitieve bezorgafspraak inplannen. Goed gereld toch?! 

Belangrijk om rekening mee te houden:
We bezorgen spullen op de begane grond, mocht je in een appartement wonen dan brengen we de spullen als er een lift aanwezig is tot de juiste verdieping. Als er geen lift aanwezig is worden de spullen op de begane grond geleverd.  


WAT WIJ DOEN

Bijdragen aan goede doelen
Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk. Wij vinden het belangrijk om onze verdiensten te geven aan goede doelen. Zo werken wij o.a. samen met  Teen Challenge. We hebben als doel om uiteindelijk een huis en een thuis te creëren voor jonge mensen die op elk vlak tussen wal en schip dreigen te raken. Als je iets geeft aan of koopt van de Zolder draag je dus bij aan het goede doel. Bedankt voor je bijdrage!  

Spullen een tweede leven geven
Samen zorgen we ervoor dat veel mooie spullen niet verloren gaan. Ontzettend bedankt dat je aan de Zolder denkt! Veel van de spullen die we binnenkrijgen verkopen we direct in onze winkel. Voor wat niet bruikbaar is proberen we te denken in mogelijkheden zodat er zo min mogelijk op de afvalberg terecht komt. Zo recyclen we al ons karton, hout en zelfs de elektrische apparaten die we niet werkbaar krijgen. Hiervoor werken we samen met Wecycle. Ook hebben we partners in Afrika, waar alle niet verkoopbare spullen van onze winkel een plekje krijgen.
Dus als je spullen geeft of koopt van de Zolder betekent dat minder spullen op de afvalberg en het vermijden van productie van nieuwe spullen. Dubbele winst voor het milieu dus. Daar mag je trots op zijn!

Mensen mooie werkkansen bieden

 Als je iets geeft aan of koopt van de Zolder draag je bij aan het creëren van banen voor mensen die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt. We maken voor hen een baan op maat zodat zij fijne dagbesteding hebben, leuke contacten kunnen opdoen en hun talenten kunnen ontwikkelen.

Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

Daarnaast hebben we ook hoop vrijwilligers die veel werkplezier hebben gevonden in de Zolder. Lijkt dit jou ook wat? Hier vind je meer informatie. Onze winkel is een plek waar iedereen welkom is en er altijd een praatje te maken is. Kom ook zeker eens langs voor een lekkere kop koffie in ons café.